Близький Схід: США розгорнули ескадрилью винищувачів F-35A для протидії рф та Ірану

Близький Схід: США розгорнули ескадрилью винищувачів F-35A для протидії рф та Ірану

Повітряні сили США перекидають на Близький Схід винищувачі F-35A для протидії росії та Ірану.

Як повідомляє Центральне командування повітряних сил США, на Близький Схід перекинули 421-у експедиційну ескадрилью ПС США, яка укомплектована 12 винищувачами F-35A.

Підрозділ прибув на нове місце дислокації з авіабази Хілл, що у штаті Юта.

Як зазначається, наявність цих літаків у регіоні підвищить загальну безпеку та свободу судноплавства.

У координації з нашими регіональними союзниками, партнерами та ВМФ США F-35 будуть співпрацювати з літаками A-10 і F-16, які вже знаходяться на театрі бойових дій, допомагаючи спостерігати за Ормузькою протокою, – повідомляють в пресрелізі.

Посилення присутності американської авіації в цьому регіоні почалося після захоплення Іраном комерційного судна в Перській затоці та спроб Росії збити американський розвідувальний дрон над Сирією.

Винищувачі F-35A завдяки сучасним системам можуть виявляти цілі за сотні кілометрів й при цьому не підставлятись під ворожі системи ППО та авіацію.

Нагадаємо, У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну та Ватутіну

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next