Україна має отримати перші американські Abrams на початку осені — Пентагон

Україна має отримати перші американські Abrams на початку осені — Пентагон

Сполучені Штати офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams.

Про це повідомив на брифінгу помічник міністра оборони США з питань закупівель Даг Буш, повідомляє CNN.

Тепер вони мають потрапити до Європи, а потім до України, разом з усім, що до них додається. Боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Тобто це не просто танки, це повний пакет, який йде разом з ними. Це все ще в процесі, — заявив Даг Буш.

До України танки мають прибути на початку осені. Разом з танками передадуть боєприпаси, паливне обладнання та ремонтні засоби.

За даними Politico, у серпні танки мають відправити до Німеччини, де вони пройдуть остаточну модифікацію. Після завершення цього процесу перша партія американських танків буде відправлена в Україну.

Всього Сполучені Штати планують відправити 31 танк.

США також працюють з європейськими союзниками над створенням ремонтних потужностей для відновлення пошкоджених танків та іншої техніки, після їхньої участі у бойових діях з російськими окупантами.

Нагадаємо, Залужний провів перемовини з Міллі: “Ініціатива на нашому боці”

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Loading...
Load next