Вже понад 2,5 тисяч українців вже вдалося повернути із російського полону

Вже понад 2,5 тисяч українців вже вдалося повернути із російського полону

Україні вдалося повернути із полону загалом вже 2 598 українських військовослужбовців і цивільних осіб.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Що стосується кількості тих, кого вдалося повернути. Справді безпрецедентна ситуація. Женевські конвенції напряму не передбачають обмінів під час активної фази воєнних дій, передбачають повернення військовополонених після завершення воєнних дій. Під час широкомасштабного вторгнення Україна повертає своїх захисників і захисниць. Наразі відбулося вже 48 обмінів і 2 598 осіб – полонених захисників і захисниць, а також цивільних осіб повернуто з російського полону, – сказав Юсов на брифінгу на тему “Поводження з полоненими військовослужбовцями країни-агресора в Україні”.

Він зазначив, що у випадках із цивільними це навіть не можна назвати словом “полон”, оскільки це просто незаконне тримання осіб, які не мали опинитися на території рф.

Це просто викрадання людей, – додав Юсов.

В українській розвідці наголосили, що робота й підготовка до здійснення наступних обмінів триває.

Ми очікуємо й сподіваємося, що найближчим часом будуть чергові хороші новини для родин наших захисників і захисниць, але, звісно, роботи ще дуже багато, – сказав Юсов. Нещодавно так званий міністр оборони рф шойгу сказав дуже дивну річ, що одним із пріоритетних завдань “СВО” є повернення додому російських військовополонених. Це дуже цікава заява, яка докорінно відрізняється від усіх раніше озвучених агресором цілей загарбницької війни проти України. Але це заява, за якою мають слідувати не просто слова, а дії.

У розвідці наголосили, що Україна готова повертати російських військовополонених до рф.

Звісно, повертаючи наших військовополонених захисників і захисниць, а також незаконно утримуваних цивільних. Україна готова це робити і робить, – додав Юсов.

Він зауважив, що саме рф здебільшого блокує здійснення обмінів і не цікавиться долею більшості своїх військовополонених.

Нагадаємо, Роми-переселенці надіслали звернення до Офісу омбудсмена України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next