Сербія транспортуватиме до Угорщини більше російського газу

Сербія транспортуватиме до Угорщини більше російського газу

Сербія готова збільшити транзит російського газу до Угорщини, якщо Україна не продовжить транзитну угоду із росією.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише АР.

Нещодавно ми дізналися, що Україна прагне припинити укладену раніше транзитну угоду із росією. Сьогодні президент Сербії дав чітко зрозуміти, що Сербія готова забезпечити необхідний транзитний обсяг, якщо Угорщина захоче наростити закупівлю природного газу, який через Сербію транспортується до Угорщини, - сказав Сійярто.

Зазначається, що свою обіцянку президент Сербії Александер Вучіч висловив особисто прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану під час зустрічі у Будапешті.

АР зауважує, що Угорщина отримує близько 80% свого природного газу з росії, й більшість — через трубопровід “Турецький потік”, який проходить територією Сербії.

Нагадаємо, Російські окупанти залякують херсонців через соцмережі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС
Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання Угорщиною і Росією довгострокового контракту про постачання газу в обхід України.
В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото) В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото)
Внаслідок аварії загинуло п'ятеро осіб - троє громадян Угорщини, один громадянин України та ще одна людина з подвійним угорсько-українським громадянством. Водій вантажівки, в яку в'їхав мікроавтобус, при цьому майже не постраждав.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next