На Донеччині викрили адвоката, який продавав росіянам дані про рух ЗСУ

На Донеччині викрили адвоката, який продавав росіянам дані про рух ЗСУ

Контррозвідники СБУ затримали інформатора російської спецслужби, який збирав розвіддані на прифронтовій території Донеччини. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Ним виявився місцевий адвокат, який протягом 2019-2022 років проживав на території РФ і мав контакти зі спецслужбою країни-агресора.

Встановлено, що до початку повномасштабного вторгнення росії чоловік повернувся в Краматорськ, а навесні цього року отримав перше завдання від свого "куратора" з ФСБ. За вказівкою останнього фігурант відслідковував місця дислокації та маршрути руху Сил оборони у прифронтовому місті.

Насамперед окупантів цікавили точні координати українських блокпостів та орієнтовна кількість присутніх там військових, їхнє озброєння і військова техніка. Отримані відомості фігурант передавав до ФСБ через анонімний чат у месенджері, де прописував геолокації об’єктів ЗСУ та їхні характеристики, - повідомили в СБУ.

Зазначається, що за кожне виконане завдання російська спецслужба платила своєму інформатору грошову "винагороду". Суми надходили на банківську картку зловмисника. В подальшому окупанти обіцяли «евакуювати» його до росії.

Однак контррозвідники завадили зловмиснику вчинити протиправні дії та затримали його. Під час обшуку у чоловіка вилучили два мобільні телефони, банківські картки та "змінні" SIM-карти, на які він зареєстрував месенджери для спілкування з ФСБ.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, Сербія транспортуватиме до Угорщини більше російського газу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next