На Миколаївщині начальник складу зброї влаштував розпродаж боєприпасів (відео)

На Миколаївщині начальник складу зброї влаштував розпродаж боєприпасів (відео)
Слідство вважає, що військовослужбовець систематично продавав озброєння. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

На Миколаївщині затримали начальника складу ракетно-артилерійського озброєння однієї з військових частин. Чоловік крав озброєння, а потім збував його місцевому криміналітету.

Про це повідомили у Службі безпеки України та Офісі Генпрокурора.

Зазначають, що військовий зберігав викрадену зброю в новозбудованому приміщенні, розташованому неподалік від військової частини.

В ОГП вказують, що він систематично продавав засоби ураження. Усього слідство зафіксувало збут 10 гранат Ф-1, 5 гранат РГД-5 із запалами, а також 5 реактивних протитанкових гранатометів РПГ-22.

Під час обшуків у помешканні військового та в його сховку виявили 40 артилерійських та мінометних мін, 129 пострілів ПГ-7 для РПГ, майже 600 артилерійських снарядів, 216 гранатометних пострілів ВОГ17, майже 600 освітлювальних реактивних ракет, 49 вишибних порохових зарядів до мінометних мін, 8 розривних зарядів, димові та протитанкові гранати, майже 34 тисячі набоїв різного калібру, 49 підривачів М6 та М12.

Наразі начальника складу затримали. Йому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

 

Читайте також
Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото) Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото)
Офіційним та першим в Україні піратом, який захопив судно в Індійському океані та вимагав викуп, виявився житель Миколаївщини.
СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео) СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео)
Зловмисники хотіли підірвати авто першого заступника начальника СБУ в Луганській області.
Loading...
Load next