Контрнаступ: Про створення плацдарму на лівому березі наразі не йдеться - ОК «Південь»

Контрнаступ: Про створення плацдарму на лівому березі наразі не йдеться - ОК «Південь»

Використання терміну «плацдарм» щодо окремих операцій ЗСУ на лівому березі Дніпра є недоречним.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Дуже багато фахівців люблять розкидатися термінами, але довіряти треба тільки військовим. Про плацдарм не йдеться, йдеться про виконання деяких окремих операцій, але для цього потрібна інформаційна тиша, щоб зберегти ті підрозділи, які виконують операції, і підготувати ту роботу, яка потім буде розгорнута на відповідних позиціях, - наголосила Гуменюк.

Вона зазначила, що аналогічна ситуація була і з осіннім контрнаступом.

Пам’ятаєте, коли тільки починалася історія з контрнаступом, всі жадали феєричного шоу, щоб вся армія піднялася з окопів та ринулася вперед. А насправді виявилося, що контрнаступ складається з декількох етапів і інколи взагалі на передовій не відчувається. Але в той час йде знищення потенціалу ворога глибоко в тилу, і контрнаступ, як такий, уже йде, - пояснила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Також Гуменюк додала, що наразі найефективнішою є контрбатарейна боротьба по знищенню артилерії ворога.

Зараз найефективніше - це контрбатарейна боротьба, і саме тому, що ми видаляємо артилерію з дуже великих площ, ворог змушений більше використовувати авіацію та БПЛА, - сказала Гуменюк.

Вона також зазначила, що ворог посилив використання КАБ на Запорізькому та Херсонському напрямках. Керовані бомби випускають з літаків та вони з легкістю долають відстань до 60 км. При цьому літак не потрапляє в зону дії систем ППО. 

Саме тому вони намагаються використовувати на цьому напрямку КАБи для того, щоб завдавати ударів. Але обирають для цього цивільну та сільськогосподарську інфраструктуру, намагаючись знищити потужності регіону та мирне населення. Дочекаємося моменту, коли буде зачищено достатньо територій, і тоді поговоримо про просування сил оборони, - зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, Зеленський після візиту в Данію вирушив до Греції

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next