Три Чорноморські країни НАТО створили групу з мінної протидії у Чорному морі

Три Чорноморські країни НАТО створили групу з мінної протидії у Чорному морі

Три Чорноморські країни-членкині НАТО: Румунія, Болгарія та Туреччина підписали меморандум про створення та діяльність оперативної групи протимінних заходів у Чорному морі.

Про це повідомляє TRT Haber.

Згідно з підписаним Меморандумом, двічі на рік збиратиметься комітет у складі командувачів Військово-Морських Сил трьох країн в рамках організаційної структури. Цей комітет одностайно ухвалюватиме рішення щодо діяльності цільової групи та, коли виникнуть відповідні умови, визначення та прийняття країн, які братимуть участь після закінчення війни, - повідомляє телеканал.

Зазначається, що ця ініціатива відкрита “лише для кораблів трьох прибережних країн-союзників”, участь інших чорноморських країн буде можливою, але за умови одностайної згоди трьох країн-підписанток. Участь інших країн, які не мають виходу до Чорного моря, теж буде можливою, але після закінчення війни.

Участь країн, які не мають виходу в Чорне море, буде можлива лише за умови припинення воєнного стану. Вони можуть забезпечувати навчання, логістику та підтримку обладнання під час процесу, але вони не можуть заводити кораблі. Монтре є запорукою стабільності в Чорному морі. Не може бути ситуації, протилежної до положень конвенції Монтре, - повідомляє телеканал із посиланням на джерела, наближені до процесу.

Нагадаємо, "Укроборонпром" домовився про партнерство з оборонними компаніями Литви

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Чорному морі затонуло судно Vera Su з отруйними хімікатами (відео) У Чорному морі затонуло судно Vera Su з отруйними хімікатами (відео)
Аварія суховантажу може загрожувати екологічною катастрофою заповіднику Каліакра, де мешкають багато видів морських тварин, що знаходяться під загрозою зникнення.
Loading...
Load next