У Вашингтоні не вважають, що війна в Україні зайшла в глухий кут

У Вашингтоні не вважають, що війна в Україні зайшла в глухий кут

Радник з нацбезпеки США Джейк Салліван заявив, що не вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут та підкреслив, що Україна продовжує методично і систематично повертати свої території. 

Про це повідомляє Голос Америки.

Ми не вважаємо, що конфлікт зайшов у глухий кут. Ми продовжуємо підтримувати Україну в її зусиллях повернути території під час цього контрнаступу, і ми бачимо, як Україна продовжує це робити методично і систематично, – заявив Салліван. 

Відповідаючи на питанні журналістів про ситуацію на полі бою в Україні, Салліван заявив, що США від початку чітко усвідомлювали, що поле бою в Україні дуже динамічне.

Стосовно того, що відбувається на полі бою. Ми завжди розуміли, що це поле бою дуже динамічне. Що це не схоже на телевізійний серіал, де в одному епізоді українці йдуть в наступ, а Росія обороняється, а в наступному – Росія атакує оборонні позиції України. Обидві сторони атакують і захищаються в кількох точках уздовж дуже протяжної лінії фронту, – сказав радник з нацбезпеки США.

Також Салліван підкреслив, що і в Палаті представників США, і в американському Сенаті, як у республіканців, так і у демократів є впливові представники, які виступають за продовження фінансової підтримки України, “щоб у них були інструменти, необхідні для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності”.

Посадовець висловив сподівання, що американський парламент і надалі підтримуватиме допомогу Україні.

Ми віримо, що підтримка зберігатиметься, навіть якщо є деякі голоси проти. Ми віримо, що є основоположна двостороння підтримка нашої політики щодо України, задля захисту та підтримки України. Ми про це наголосили і нашим друзям у Києві, а також нашим союзникам і партнерам. Ми вважаємо, що наші союзники, партнери та наші українські партнери впевнені в тому, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, – додав Салліван.

Нагадаємо, Забезпечуємо незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні ‒ Шмигаль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next