У Польщі закрили найбільший центр прийому українських біженців

У Польщі закрили найбільший центр прийому українських біженців

Центр прийому біженців був розташований у Надажині, це 30 км від Варшави. У прес-службі Мазовецького краю заявили, що центр був вже не потрібний. Більшість людей знайшли житло в інших місцях. 

Про це повідомляє Financial Times.

Центр закрили.Туди не приходили нові люди, тому утримувати такий великий центр не було сенсу. Наразі там перебували 300 людей. Деякі з них були перевезені в інші, менші центри, дехто звернувся до органів місцевого самоврядування, – наголосила Дагмара Залевська.

Відомо, що найбільший центр гуманітарної допомоги українцям відкрили одразу після початку повномасштабної війни рф. Там могли перебувати до 9-10 тис. людей. Центр прийому біженців був поділений на сектори. У кожному, окрім ліжок, були санвузли та нашвидкуруч збудовані душові, зони для харчування та заряджання телефонів, кімнати для матерів із маленькими дітьми.

Нагадаємо, Росіяни за час війни всиновили майже 400 українських дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Loading...
Load next