У Німеччині сталася серія підпалів на залізниці: підозрюють політичні мотиви

У Німеччині сталася серія підпалів на залізниці: підозрюють політичні мотиви

У Німеччині вночі сталася серія пожеж на залізничній інфраструктурі на головній лінії між Гамбургом і Берліном, що призвело до масових перебоїв у русі поїздів.

Про це повідомляє DW.

Пожежі спалахнули вночі в трьох місцях на півночі Гамбургу в ніч на п’ятницю, 8 вересня. Через вогонь серйозно постраждали кабельні шахти.

Внаслідок інцидентів були скасовані поїзди на головному швидкісному маршруті між Гамбургом і Берліном, а також поїзди далекого прямування між Гамбургом і Ростоком.

Представник Deutsche Bahn заявив, що рух поїздів, швидше за все, не буде відновлено до ранку суботи.

Поліція Гамбурга заявила, що слідчі вважають, що пожежі були "навмисними" і що за злочином стоїть "політичний мотив". Вони додали, що слідчі шукають свідків злочину.

Міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссінг назвав цей вандалізм "формою тероризму".

Нам пощастило, що ніхто не постраждав, – сказав Віссінг.

На сайті ліворадикального угрупування Indymedia був опублікований анонімний лист, в якому члени групи взяли на себе відповідальність за інциденти.

У листі йдеться, що це був протест проти "неоколоніальної експлуатації та видобутку сировини, що руйнує землю".

Поліція ще не встановила справжність листа.

Керівник служби безпеки німецького залізничного оператора Deutsche Bahn Ганс-Гільмар Рішке заявив, що вони перебувають у тісному контакті з владою і сподівається, що винні будуть швидко затримані.

Нагадаємо, В Ізраїлі знайшли чотири римські мечі віком майже 2000 років

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
На Сумщині невідомий підпалив авто, у якому була людина (відео) На Сумщині невідомий підпалив авто, у якому була людина (відео)
У поліції розслідують усі обставини події.
Loading...
Load next