ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії

ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.

На військових полігонах Херсонщини з підрозділами, підпорядкованими Командуванню Об'єднаних сил ЗСУ і які несуть службу на українському кордоні з тимчасово окупованою територією Криму, щотижня проходять тренування і навчання. Повідомив командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв у інтерв'ю опублікованому Командуванням ОС на платформі YouTube.

Головною метою навчань є запобігання військової загрози на півдні України та об'єктивна оцінка здатності українських підрозділів протистояти російській агресії та вторгненню.

"Ця буденна солдатська робота, дещо рутинна, але дуже потрібна для того, щоб усі розуміли, що в Україні є військо, є органи військового управління і є командири, які здатні правильно ухвалювати рішення, доводити їх до завершення і досягати поставленої мети", - зазначив командувач Об'єднаних сил ЗСУ.

Наєв також вважає, що аби військові мали можливість виконувати завдання за призначенням, вони повинні завжди бути в постійній бойовій готовності. Саме тому їм щодня потрібно підвищувати свої військові навички та вміння.

Згадав Сергій Наєв й про теперішнє скупчення російських військ поблизу українських кордонів. Він назвав це черговою демонстрацією сили і готовністю до вторгнення, аби повпливати на українське керівництво.

"Мета таких дій - демонстрація військової присутності навколо кордону України на тих напрямках, які, можливо, становитимуть загрозу Україні. Мета одна - показати їхню готовність до військового вирішення ситуації, яка може виникнути за бажання їхнього військово-політичного керівництва", - додав командувач.

 

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Loading...
Load next