На Харківщині викрито злочинне угрупування, яке грабувало пенсіонерів

На Харківщині викрито злочинне угрупування, яке грабувало пенсіонерів

Викрито організовану групу з чотирьох зловмисників, які, видаючи себе за волонтерів, обкрадали і грабували літніх людей. До складу групи входили особи ромської національності.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

23-річна жінка розробила план незаконного збагачення, до якого залучила ще двох жінок та чоловіка. Зловмисники діяли у Харкові та Лозовій, а також на території Київської та Дніпропетровської областей у період з липня 2022 до червня 2023 року.

Жертвами були особи похилого віку. Зловмисники приходили до літніх людей додому і представлялися волонтерами, які роздають гуманітарну допомогу. Під цим приводом підозрювані проникали всередину помешкань потерпілих, після чого викрадали їхнє майно, грошові кошти та відкрито грабували.

Таким способом зловмисники встигли "заробити" 1,8 млн грн. Усім чотирьом особам повідомлено про підозру за фактами крадіжок і грабежів, вчинених організованою групою. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, Крадіжка €32 тис. з приватного будинку: на Закарпатті розшукали підозрюваних

 Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео) "Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео)
Слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру у скоєнні корупційних злочинів керівнику комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директору однієї з київських фірм.
У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото) У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото)
У Києві спіймали небезпечного злочинця, який втік із зали суду в Ірпені. Афраса Мемедсоя судили за вчинення розбою, а тепер судитимуть ще й за втечу.
У Харкові пенсіонер вийшов посидіти на вулиці, а на нього впало дерево (фото) У Харкові пенсіонер вийшов посидіти на вулиці, а на нього впало дерево (фото)
В Харкові поблизу буднику №4 на бульварі Івана Каркача 24 квітня впало дерево та травмувало чоловіка. Подія сталася близько 16:20.
Loading...
Load next