Видавав себе за військового, щоб шпигувати за ЗСУ: СБУ затримала у Дніпрі агента фсб

Видавав себе за військового, щоб шпигувати за ЗСУ: СБУ затримала у Дніпрі агента фсб

У Дніпрі затримали агента фсб. Він збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, які задіяні у контрнаступі на східному фронті.

Про це повідомляє СБУ.

Для маскування розвідувально-підривної діяльності зловмисник перед виходом на завдання перевдягався у військову форму українських захисників.

У зоні особливої уваги російського агента були маршрути руху залізничних ешелонів з новітньою військовою технікою, озброєнням та боєприпасами Сил оборони. Також він намагався виявити в районі обласного центру бойові позиції української ППО, ‒ заявили у відомстві.

Для збору розвідінформації фігурант регулярно об’їжджав територію міста, де фотографував українські об’єкти. Отримані дані російський агент передавав своєму «куратору» з фсб через месенджер у вигляді текстових повідомлень та медіафайлів.

За кожне виконане завдання ворожий поплічник отримував від російської спецслужби грошову винагороду. Щоб приховати канали фінансування, агент фсб одержував кошти на банківську картку за допомогою криптовалютних операцій.

Агентурні розвіддані були потрібні для окупантів, щоб планувати бойові операції та диверсії, спрямовані на сповільнення українського контрнаступу в районах Вугледара та Новосілки.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій за ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, Міноборони затвердило емблеми на комір Служби військового капеланства ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Loading...
Load next