СБУ затримала на Херсонщині сім’ю колаборантів

СБУ затримала на Херсонщині сім’ю колаборантів

Затриманими виявились мешканки Бериславського району: мати з донькою, які після захоплення регіону підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України. Обох колаборанток «призначили» до окупаційної «виборчої комісії» одного із місцевих селищ.

Про це повідомляє СБУ.

Там вони здійснювали подворові обходи жителів та збирали «голоси за приєднання» Херсонщини до рф. У разі відмови ставити «потрібну» відмітку у фейковому бюлетені, ворожі поплічниці погрожували ув’язненням до російської катівні.

Для додаткового залякування місцевого населення колаборанток супроводжували озброєні бойовики. Надалі фігурантки фальсифікували «підсумки» фейкового плебісциту на користь кремля. Після звільнення селища зловмисниці залишились на території району і сподівались, що про них «не згадають». Втім, співробітники СБУ викрили обох колаборанток, встановили їхні адреси і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Наразі вони під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, Українські аграрії використовують уже 120 тис. га розмінованих земель

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next