Лавров заявив про визнання територіальної цілісності України в межах 1991 року

Лавров заявив про визнання територіальної цілісності України в межах 1991 року

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про визнання територіальної цілісності України в межах 1991 року за умови її позаблокового статусу. 

Про це він розповів журналістам в ООН, - пише Ateo Breaking. 

Безумовно, ми ще в 1991 році визнали суверенітет України на основі Декларації про незалежність, яку Україна ухвалила, виходячи з Радянського Союзу... Але в Декларації незалежності було одним із головних для нас моментів, що Україна буде позаблоковою країною, не буде вступати в жодні військові альянси. У тій редакції, за тих умов ми територіальну цілісність України підтримуємо, - сказав Лавров.

Однак його слова не варто сприймати всерйоз, оскільки водночас він укотре озвучив російський пропагандистський наратив про те, що "територіальну цілісність України порушили ті, хто провів держпереворот і почав стріляти у своїх же людей".

Як відомо, до 2014 року Україна не розглядала можливість вступу до НАТО. Ситуація кардинально змінилася після анексії Криму та російської окупації частини Донбасу. У грудні 2014 року Верховна рада України ухвалила внесений президентом Петром Порошенком законопроєкт, яким позаблоковий статус України скасовували як такий, що виявився "неефективним у контексті гарантування безпеки держави від зовнішньої агресії та тиску", а в червні 2017 року внесла зміни до законодавства: членство в НАТО було проголошено одним із зовнішньополітичних пріоритетів України. У 2019 році набули чинності конституційні поправки, які закріпили стратегічний курс на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та НАТО на рівні конституційної норми.

Нагадаємо, Окупанти планують диверсії на кордоні з Харківською та Сумською областями

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next