Rheinmetall почав передавати Україні розвідсистеми для боротьби з дронами

Rheinmetall почав передавати Україні розвідсистеми для боротьби з дронами

Німецький збройний концерн Rheinmetall почав виконувати замовлення з постачання Україні автоматизованих розвідувальних систем SurveilSpire.

Про це концерн повідомив у соцмережі Х.

Чергове замовлення для Rheinmetall у сфері автоматизованих розвідувальних систем для України – замовлення у двозначній сумі в мільйонах євро, – йдеться у дописі і уточнюється, що постачання вже почалося.

Замовлення розмістив уряд ФРН.

Контракт здійснюється у співпраці з естонською DefSecIntel.

SurveilSpire – це система захисту, призначена для розвідки та ураження ворожих безпілотників. Вона включає мобільні вишки спостереження з камерою денного та нічного бачення, мінідрони з автопілотуванням і систему управління. Транспортні засоби також входять в комплект поставки. Системи використовуються, зокрема, для моніторингу ділянок місцевості з якомога меншою кількістю персоналу.

Створені естонською компанією DefSecIntel вишки спостереження SurveilSpire можна швидко транспортувати до зони роботи. Для складання потрібно троє людей; робота повністю автоматизована. Система включає бездротові канали зв’язку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт. Сонячні панелі забезпечують тривалу роботу без кабелів живлення. Система базується на автопілотованих розвідувальних безпілотниках, які здійснюють патрулювання та польоти для виконання певних завдань. Це дозволяє перевіряти виявлені загрози та дає змогу оператору ініціювати необхідні контрзаходи.

Нагадаємо, Кабмін призначив трьох заступників міністра оборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next