Rheinmetall виготовить для ЗСУ ще вісім рятувальних станцій

Rheinmetall виготовить для ЗСУ ще вісім рятувальних станцій

Міністерство оборони України замовило в німецького концерну Rheinmetall ще вісім рятувальних станцій.

Про це повідомляють на сайті виробника.

Замовлення передбачає вісім систем «під ключ» з найсучаснішою медичною технікою, включаючи рентгенконтейнер, операційну та відділення інтенсивної терапії на рівні сучасної лікарні. Для транспортування рятувальних станцій Rheinmetall постачає мобільний компонент, який складається з трьох вантажівок і причепів Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV).

Вартість замовлення становить двозначне число мільйонів євро. Постачання планується розпочати у 2024 році та завершити до кінця 2026 року. Закупівля відбувається в рамках ініціативи федерального уряду Німеччини.

Медичні заклади Rheinmetall дуже мобільні, швидко готові до використання та мають найвищу якість. Нове замовлення підкреслює, що наші перші поставки в Україну в галузі медичних технологій виправдали себе. Ми раді, що можемо використати наші навички, щоб зробити важливий внесок у медичне обслуговування українських Збройних сил, - додав директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Крім постачання рятувальних станцій, планується щорічне тижневе навчання відповідного українського персоналу в Німеччині.

Rheinmetall вже передав Україні мобільний польовий госпіталь (стандарт НАТО Role 2) на 32 ліжка для пацієнтів, у тому числі 8 ліжок інтенсивної терапії, у вересні 2023 року. Перед тим 10 українських військових пройшли 14-денну підготовку зі встановлення, демонтажу, транспортування та експлуатації госпіталю в Німеччині.

Компанія Rheinmetall поставила дві аварійно-рятувальні станції того типу, який зараз є в укладеному наприкінці 2023 року та на початку 2024 року контракті.

Контейнерні рятувальні станції для розгорнутих операцій також називаються «передовою хірургічною командою (FST)». Кожна з них складається з шести контейнерів - п'ять з'єднані між собою в робочому стані і складають одне приймально-сортувальне відділення, рентгенкабінет, кабінет підготовки до операції, операційний бокс та палати інтенсивної терапії. Контейнер живлення з електрогенератором і резервуарами для води може самостійно живити систему впродовж щонайменше 48 годин.

Так звані FST призначені для використання поблизу фронту. Там пораненим людям можна стабілізувати стан упродовж короткого часу.

Нагадаємо, Воєнна економіка рф починає виснажуватись – Bloomberg

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next