Китайська фірма продала ПВК "Вагнера" супутники для стеження за Україною - ЗМІ

Китайська фірма продала ПВК "Вагнера" супутники для стеження за Україною - ЗМІ

ПВК "Вагнера" торік придбала у китайської фірми два супутники, щоб вести розвідку і стежити за Україною.

Про це повідомляє AFP.

Зазначається, що контракт був підписаний у листопаді 2022 року. Видання вказує, що супутникові зображення також використовували для надання допомоги найманця "Вагнера" в Африці і навіть для проведення спроби перевороту в Росії.

Згідно з контрактом, написаним англійською та російською мовами і підписаним 15 листопада 2022 року, компанія Beijing Yunze Technology Co Ltd продала компанії "Ніка-Фрут" два супутники спостереження з високою роздільною здатністю.

Вони належали китайському космічному гіганту Chang Guang Satellite Technology (CGST). "Ніка-Фрут" належала ватажку ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину. Вартість контракту становила 30 мільйонів доларів, до нього входили супутники та додаткові послуги.

AFP повідомило, що контракт також передбачає надання зображень за запитом, що дало змогу "Вагнеру" отримати супутникові знімки з України.

Нагадаємо, Двох російських дипломатів вислали з США

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
РФ таємно звозить техніку до ОРДЛО - розвідка РФ таємно звозить техніку до ОРДЛО - розвідка
Росія значно збільшила постачання до з’єднань і частин окупаційних військ бойових броньованих машин, як нових, так і відновлених або модернізованих.
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Loading...
Load next