ГУР отримало розвідувальні безпілотники «Лелека-100»

ГУР отримало розвідувальні безпілотники «Лелека-100»

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України отримали шість бортів БПЛА «Лелека-100» загальною вартістю 8 995 349 гривень.

Про це повідомило ГУР.

В розвідці зазначили, що безпілотники, а також модулі цільового навантаження, батареї і набір для збільшення часу у повітрі вдалося придбати завдяки «Крилам для ГУР» — спільному проєкту ІТ-компанії Intellias та фонду «Повернись живим».

Загалом у рамках ініціативи для ГУР зібрали 9,3 млн грн. На решту з зібраних коштів благодійники доукомплектують групу аеророзвідників акумуляторами для БПЛА, ноутбуками, генераторами, зарядними станціями та маскувальними сітками.

Як відомо, «Лелека-100» — один із найкращих розвідувальних безпілотників бригадного рівня. Вони здатні вести розвідку на глибину до 50 кілометрів від лінії фронту; розвивати швидкість до 140 кілометрів на годину; можуть підніматися на 1,5-2 кілометра вгору; мають нічну та денну відеокамери, здатні деталізувати зображення; передають ситуацію на полі бою командуванню, артилерії, ракетним підрозділам в режимі реального часу і в будь-яку пору доби; стійкі до перешкод.

Нагадаємо, Окупанти вдарили по багатоповерхівці у Запоріжжі: є загиблі та зниклі безвісти

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next