Європейський Союз накопичив рекордні обсяги природного газу

Європейський Союз накопичив рекордні обсяги природного газу

Цьогорічний листопад ознаменував важливу віху для безпеки газопостачання в Європі, коли газові сховища ЄС досягли історичного рівня заповненості блакитним паливом.

Про це повідомляє Financial Times.

Євросоюз досяг найвищих показників запасів газу: він накопичив рекордні обсяги природного газу у своїх газосховищах і навіть випередив власний графік. Такий розвиток ситуації спровокував необхідність зберігати надлишки блакитного палива у сусідніх країнах, зокрема в Україні, де розміщені одні із найбільших у Європі газосховищ. Саме в Україні ЄС у війну почав закачувати газ рекордними темпами.

До середини серпня потужності газосховищ ЄС заповнили на 90%. Це показник заповненості відповідав цільовим показникам листопада. Станом на початок жовтня потужності газосховищ ЄС стали заповненими на 96%, перевищивши навіть рекорди зими 2022 року. Станом на 1 листопада газосховища в ЄС заповнені майже на 100%, досягнувши історичного максимуму.

Цей успіх підкреслює нашу непохитну прихильність до збереження енергопостачання Європи. Повні підземні сховища газу допомагають європейському газовому ринку бути більш стійким, ніж минулого року, вступаючи в зимовий сезон у стані більшої готовності, — заявила Шарлотта Рул, президент Gas Storage Europe (GSE).

Нагадаємо, Ми вражені реформами, які Україна провела посеред війни ‒ Фон дер Ляєн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next