США таємно передали Україні машину для розмінування

США таємно передали Україні машину для розмінування

США таємно передали принаймні одну, а скоріше за все декілька машин для розмінування M1150 Assault Breacher.

Про це пише Forbes.

Завдяки машині Assault Breacher, вартістю 4 мільйони доларів, екіпаж з двох людей може викопати та безпечно підірвати закопані міни, засипати траншеї та викопати протитанкові вали, а потім позначити крихітними прапорцями безпечну смугу для танків і бойових машин. Зазначається, що все це екіпаж може зробити, не покидаючи броньованої машини.

Видання повідомляє, що коли ЗСУ готувалися до контрнаступу на півдні України, союзники Києва пожертвували багато дериваційних машин, у тому числі найкращі фінські, норвезькі та південнокорейські моделі. Однак American Assault Breacher була відсутня в офіційних списках переданого обладнання.

Без офіційного оголошення американці відправили в Україну принаймні одну, а ймовірно шість таких машин. Цілком ймовірно, що Білий дім у своїх оголошеннях щодо військової допомоги Україні відніс машини до розпливчастої категорії "обладнання для розмінування".

Видання зазначає, що, хоча і не відомо, яка саме бригада отримала машини, "зрозуміло, яка бригада їх потребує".

47-ма механізована бригада української армії, яка оснащена багатьма найкращими в Україні важкими транспортними засобами західного виробництва, розпочала контрнаступ на півдні на початку червня з усіма шістьма проривними машинами Leopard 2R, які Фінляндія подарувала Україні.

За даними видання, 9 червня 47-ма бригада залишила три Leopard 2R під час невдалої спроби пробити щільне мінне поле на південь від Малої Токмачки в Запоріжжі. 

Assault Breacher має всі якості Leopard 2R - плуги та товсту броню, - а також додаткові вбудовані пускові установки для лінійних зарядів, які можуть підривати мінні поля на відстані сотень метрів.

Assault Breacher, або ABV, є однією з найкраще захищених і найбільш універсальних машин для розмінування. Forbes розповідає, що пара таких транспортних засобів може виконувати ту саму роботу, для якої може знадобитися до шести менш універсальних транспортних засобів, таких як розмінувальники, бульдозери та екскаватори.

Старший капрал Джонатан Мюррей, механік штурмової морської піхоти, зазначив, що ця машина може розмінувати мінне поле в 10 разів швидше, ніж інженери вручну.

Нагадаємо, У Житомирі жінку засуджено за жорстоке вбивство: стріляла, била праскою та душила

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next