Міністри України та Польщі обговорили блокування кордону

Міністри України та Польщі обговорили блокування кордону

Віцепрем’єр-міністр України, міністр відновлення Олексій Кубраков обговорив із польським колегою – міністром інфраструктури Анджеєм Адамчиком блокування кордону польськими протестувальниками.

Про це повідомила пресслужба Міністерства відновлення.

У заяві за підсумками розмови відомство вказує, що Україна з повагою ставиться до права на протест та готова до конструктивного діалогу для вирішення ситуації.

Разом з тим зазначимо: блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже впливає як на економіку України, так і Європейського Союзу, – йдеться в повідомленні.

Серед іншого, за даними української сторони, з обох сторін кордону України та Польщі заблоковані понад 20 тисяч транспортних засобів, що завдає збитків не лише їхнім економікам, а й іншим країнам, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання.

"Ключове – жодні зміни чи скасування Угоди про лібералізацію не обговорюється", – підкреслили в міністерстві, висловивши готовність допомогти польській стороні вирішити ситуацію із блокування кордону, надати всі відповідні роз’яснення та провести зустрічі за потреби.

Нагадаємо, "Білі вовки" СБУ встановили рекорд зі знищених ворожих цілей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі поліція зі стріляниною затримала п'яного українського водія У Польщі поліція зі стріляниною затримала п'яного українського водія
Вчора ввечері, 14 квітня в центрі міста Кошалін близько 21 год п'яний 52-річний українець тікав на автомобілі від поліції.
У Польщі загинув 39-річний робітник з України У Польщі загинув 39-річний робітник з України
Тргедія сталась у понеділок, 12 квітня, під час заміни опор електромережі у населеному пункті Брусьнік Тарновського повіту (Малопольське воєводство).
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
Loading...
Load next