Столичні шахраї під виглядом збору грошей для дітей і військових привласнили майже 700 тисяч

Столичні шахраї під виглядом збору грошей для дітей і військових привласнили майже 700 тисяч

Правоохоронці повідомили про підозру двом чоловікам, які під виглядом збору коштів на лікування важкохворих дітей та військовослужбовців ошукували громадян.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури Києва зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

За даними слідства, схему вони розробили у 2022 році. Учасники схеми розміщували у Фейсбуці публікації про начебто терміновий збір коштів на благодійні потреби.

Небайдужі громадяни перерахували на банківську картку зловмисників близько 680 тис. грн. Проте кошти зловмисники використали на власний розсуд.

Слідчі зібрали докази про вчинення злочинів стосовно 22 потерпілих з різних регіонів України.

Робота з встановлення інших постраждалих триває.

У прокуратурі закликають громадян, які перераховували кошти за реквізитами банківської картки, зазначеної під публікаціями на сторінках користувача «Степко Андрій Віталійович», «Степко Андрей», «Андрій Степко» у Фейсбуці, поінформувати про такі факти окружну прокуратуру або Солом’янське управління поліції у Києві.

Нагадаємо, Столтенберг вірить у прогрес контрнаступу ЗСУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО
Четверо злочинців шляхом обману заволоділи державними коштами у великих розмірах - 6,8 мільйона гривень. Чоловіки підшуковували учасників АТО й пропонували їм оформити інвалідність для отримання пенсій, кошти згодом вони забирали собі.
У Києві 30-річна жінка разом зі спільницею змушували дітей зніматися в порно (фото) У Києві 30-річна жінка разом зі спільницею змушували дітей зніматися в порно (фото)
Жінка діяла спільно із своєю неповнолітньою знайомою.
Loading...
Load next