Росіяни намагаються змусити ППО реагувати на неіснуючі цілі - Ігнат

Росіяни намагаються змусити ППО реагувати на неіснуючі цілі - Ігнат

Росіяни почали частіше використовувати так звані “хибні пастки”, намагаючись ввести в оману українську протиповітряну оборону.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Частіше ворог починає їх застосовувати… Інколи з’являються цілі, які мають свої параметри польоту, але насправді їх там немає. Ворог застосовує засоби радіоелектронної боротьби, постановники перешкод для того, щоб вводити в оману протиповітряну оборону і щоб ми реагували на цілі, яких насправді не існує. Це такий електронний імпульс, радіоімпульс, який радіолокаційні станції бачать як ціль, а насправді її немає. Крім цього, є ще такі хибні цілі як безпілотники, які можуть направляти в один кінець. Така ціль теж буде видима, вона справжня, серйозної загрози не несе, але її все одно потрібно збивати, — розповів він.

Ігнат також розповів, які відстежується повітряна обстановка.

На моніторі є система “Віраж-планшет” — це карта України, на якій відображається повітряна обстановка, тобто повітряні цілі: дрони, літаки, ракети… Кожна ціль позначається, має свій номер, параметри польоту, висоту, швидкість руху, напрямок тощо. Відповідно коли летить ракета, Повітряні сили бачать її напрямок. Ми намагаємось оперативно повідомляти людям про реальну небезпеку. І по ракеті працюють Сили оборони, — сказав речник ПС ЗСУ.

Нагадаємо, Україна домовилася з МВФ про транш на $900 млн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next