Поліцейські викрили шахрайський кол-центр, який очолював ексміністр так званої "днр" (ВІДЕО)

Поліцейські викрили шахрайський кол-центр, який очолював ексміністр так званої "днр" (ВІДЕО)

Правоохоронці в результаті спецоперації, яка проводилась у в шести регіонах країни викрили шахрайський колцентр, який очолював колишній так званий "міністр закордонних справ "ДНР".

Про це повідомляє Національна поліція.

Під виглядом співробітників служби безпеки провідних українських банків зловмисники телефонували громадянам, втручались в їхній мобільний банкінг та переказували гроші потерпілих на банківські рахунки підставних осіб, міжнародні криптовалютні біржі та рахунки азартних ігрових платформ, - заявили в поліції. 

Поліцейські встановлюють всіх потерпілих громадян, сума завданих збитків може перевищувати 100 мільйонів гривень.

В ході досудового розслідування слідчі поліції встановили, що організатором злочинної групи є житель тимчасово окупованої території Донецької області, який у квітні 2014 року обіймав посаду "міністра закордонних справ" так званої "Донецької народної республіки". Осередки його злочинного угруповання діяли в рф, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в деяких інших регіонах України.

Працівники Головного слідчого управління та Департаментів карного розшуку Національної поліції України спільно з Кіберполіцією та працівниками управлінь карного розшуку ГУНП в Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській областях за силової підтримки спецпризначенців КОРД та ППОП здійснили масштабну операцію в шести регіонах країни, в ході якої було проведено 38 санкціонованих обшуків та задокументовано злочинну діяльність організованої злочинної̈ групи.

Встановлено, що група діяла на території України з серпня 2022 по листопад 2023 року.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора шести фігурантам повідомлено про підозру за шахрайство та крадіжки, вчинені організованою групою осіб (ч. 4 ст. 190 та ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Вручене клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чотирьом з них. Інші фігуранти, які переховуються за кордоном, оголошені в міжнародний розшук.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Байден підсумував зустріч із Сі Цзіньпіном

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео) Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)
Батько 18-річного студента, який застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті РФ, виявився військовим найманцем - він брав участь у російській агресії на Донбасі.
Loading...
Load next