Україна та Німеччина почали переговори про двосторонні гарантії безпеки

Україна та Німеччина почали переговори про двосторонні гарантії безпеки

Україна в п’ятницю розпочала переговори про двосторонні безпекові зобов’язання з Німеччиною, яка стала шостою країною, з якою вони відбуватимуться.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Українську переговорну групу очолив заступник голови ОП Ігор Жовква. Він підкреслив роль Німеччини як одного з лідерів фінансової, військової та гуманітарної допомоги Україні.

Під час перших переговорів Київ і Берлін обмінялись баченням підходів до майбутніх "гарантій безпеки", їхнього формату й наповнення, а також узгодили план подальших дій, ідеться в повідомленні.

Без Німеччини неможливо уявити дієвість гарантій безпеки, а також майбутнє членство України у євроатлантичній спільноті. Саме тому початок двосторонніх безпекових переговорів із Німеччиною такий важливий, – вважає Жовква.

Німеччина долучилася до п’яти інших держав "Групи семи", з якими Україна вже розпочала відповідні двосторонні переговори, – Сполученими Штатами, Великою Британією, Канадою, Японією та Францією.

Нагадаємо, У Києві започаткували навчальну програму для школярів з домедичної допомоги

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next