ЄС завершує процес виділення Угорщині майже 1 млрд євро

ЄС завершує процес виділення Угорщині майже 1 млрд євро

Європейський Союз завершує підготовку рішення про виділення Угорщині майже 1 мільярда євро з фондів ЄС, в той час як прем'єр-міністр Віктор Орбан погрожує зірвати допомогу Україні та її наближення до Євросоюзу.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Європейська комісія завершує оцінку зміненого плану відновлення Угорщини після пандемії, повідомили джерела, знайомі з цим питанням.

Щойно міністри фінансів ЄС схвалять очікуване рішення, угорський уряд зможе отримати доступ до 20% від додаткових 3,9 млрд євро кредитів і 700 млн євро грантів, необхідних для фінансування розділу REPowerEU, зазначили співрозмовники на умовах анонімності. Сума виділених коштів, ймовірно, складе 920 мільйонів євро.

У той самий час розблокування значно більшої частини заморожених Євросоюзом коштів залежить від виконання інших умов, які охоплюють судову реформу, боротьбу з корупцією та посилення систем аудиту і контролю.

Рішення Єврокомісії схвалити виділення частини коштів було ухвалене на тлі тривалої суперечки щодо відступу Угорщини від демократичних стандартів. Минулого року ЄС призупинив фінансування для Будапешта на суму понад 30 мільярдів доларів через проблеми з верховенством права і корупцією. Орбану необхідні ці кошти після тривалої рецесії і бюджетної кризи.

Близько 13 мільярдів євро з коштів, заблокованих через занепокоєння щодо незалежності суддів, ще можуть бути розблоковані до кінця року, зазначили джерела. Єврокомісія та угорський уряд обговорюють деталі та імплементацію судової реформи, схваленої на початку цього року.

Протягом останніх тижнів угорські посадовці вказували, що їхня підтримка нової допомоги ЄС для України може бути обумовлена тим, що Єврокомісія виділить кошти на відновлення. 

Нагадаємо, На Херсонщині окупанти з безпілотника атакували велосипедиста: чоловік помер

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next