Заблокована допомога Україні від ЄС: Орбан запевняє, що «готовий домовлятися»

Заблокована допомога Україні від ЄС: Орбан запевняє, що «готовий домовлятися»

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що розраховує на візит української делегації до Будапешту на переговори щодо зняття вето з військової допомоги Євросоюзу на 500 млн євро.

Про це Віктор Орбан сказав перед зустріччю засіданням Європейської ради у Брюсселі.

На запитання, чого очікувати далі щодо 500 млн допомоги для України з European Peace Facility (Європейський механізм підтримки миру), виділення яких не можуть схвалити через угорське вето, Орбан відповів:

Ми чекаємо приїзду української делегації до Будапешта для переговорів про це. Ми відкриті й готові домовлятися.

За словами Орбана, у росії та Угорщини є спільний сусід — Україна, і «ми маємо мирну стратегію, тому ми хотіли б залишити відкритими всі канали зв’язку».

У нас є дуже прозора та чітка політика, що відрізняється від більшості стратегій, можливо, і від вашої стратегії. У вас є стратегія війни. У нас стратегія миру, і ми хочемо зробити все, щоб був мир. Тому ми залишаємо відкритими всі лінії зв’язку з росіянами, інакше шансів на мир не буде. Це стратегія, і ми нею пишаємося. Ми пишаємося тим, що ми єдині, хто виступає від імені та на користь миру, який буде в інтересах усіх у Європі, – сказав прем’єр Угорщини.

Нагадаємо, Окупанти обстріляли Сумщину: загинув 16-річний хлопець

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next