У МАГАТЕ зафіксували ймовірні пуски російських ракет поблизу ЗАЕС

У МАГАТЕ зафіксували ймовірні пуски російських ракет поблизу ЗАЕС

Експерти МАГАТЕ на Запорізькій АЕС почули характерний звук запуску російських ракет з реактивної системи залпового вогню неподалік станції.

Про це йдеться в заяві генерального директора МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

Події вкотре яскраво демонструють надзвичайно крихку ситуацію з ядерною безпекою та захищеністю на Запорізькій атомній електростанції. Найбільша в Європі атомна електростанція, розташована на лінії фронту, продовжує стикатися з багатьма потенційними загрозами в результаті цієї трагічної війни, - заявив Гроссі.

За його словами, експерти МАГАТЕ, які присутні на ЗАЕС, почули кілька ракет, які, ймовірно, були випущені поблизу станції. Команда МАГАТЕ не помітила снаряди через хмари, але характерний звук вказував на те, що вони були випущені з реактивної системи залпового вогню неподалік.

Нагадаємо, Швеція виділить ще понад €8,7 мільйона на ініціативу «Зерно з України»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр
Він підкреслює, що на Запорізькій АЕС розповсюджується пожежа.
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Loading...
Load next