Блокування українського кордону: міністр сільського господарства Польщі зустрілася з перевізниками

Блокування українського кордону: міністр сільського господарства Польщі зустрілася з перевізниками

Міністерка сільського господарства Польщі Анна Гембіцька під час зустрічі представила польським фермерам і протестувальникам пропозиції, які мають завершити блокаду пунктів пропуску на кордоні.

Про це повідомляє RMF24.

Під час брифінгу Гембіцька заявила, що складна ситуація на кордоні спричинено російською агресією проти України і "безвідповідальною політикою ЄС", який не бачить проблем Польщі.

Також, за її словами, під час зустрічі з протестувальниками йшлося про боротьбу на європейських майданчиках за рішення, яких вимагають фермери і перевізники, а також про національні рішення, які могло б запропонувати Міністерство сільського господарства.

Щодо вимог аграріїв, які блокують кордон з Україною, міністр запропонувала їм доплату у розмірі 1 тис. злотих до кожного гектара з кукурудзою та збільшення фонду на низькопроцентні кредити для аграріїв на 2,5 млрд злотих.

Гембіцька заявила, що "декілька питань ще треба узгодити, але висловила сподівання, що вдасться підготувати проєкт розпорядження у цій справі, який буде розглянуто на Раді міністрів". При цьому польська міністерка заперечила, що польські протестувальники блокують гуманітарну допомогу, військові і так звані небезпечні вантажі (ADR).

Ми не згодні із звинуваченнями фермерів і перевізників у блокуванні гуманітарної допомоги чи товарів, які необхідно швидко доставити в Україну, - наголосила вона.

Також міністр додала, що "проведе термінові переговори щодо вимог протестувальників з міністром інфраструктури і главою МВС Польщі".

Присутній на зустрічі організатор протесту Роман Кондров з організації "Ошукане село" оголосив, що акція протесту на кордоні буде припинена, як тільки вимоги будуть виконані.

Ми чекаємо на результати. Поки що ми продовжуємо акцію протесту, – сказав він.

Нагадаємо, Українські водії вийшли на протест у Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next