Умєров обговорив зі Столтенбергом військові потреби України

Умєров обговорив зі Столтенбергом військові потреби України

Міністр оборони України Рустем Умєров та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні у Брюсселі обговорили ситуацію, що складається в Україні, на полі бою проти російської агресії. Під час розмови керівник альянсу підтвердив непохитну рішучість союзників у підтримці України.

Про це повідомили на сайті НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на непохитній підтримці Альянсу на адресу України під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим в понеділок (4 грудня 2023 року). Генеральний секретар та міністр Умєров обговорили розвиток подій на полі бою та термінові військові потреби України, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, керівник Альянсу зауважив, що зимові умови ускладнять ведення бойових дій, тож союзники мають намір наростити свою політичну та практичну допомогу Україні у її обороні проти російського вторгнення. Столтенберг підтвердив, що Альянс буде надавати Україні довгострокову допомогу з метою досягнення повної взаємосумісності сил України й НАТО та щоб надалі наблизити Україну до Альянсу.

Генеральний секретар Столтенберг та міністр Умєров також обговорили шлях України до членства в НАТО та зусилля України у реформах. Столтенберг підтвердив, що Україна стане членом НАТО, коли всі союзники погодяться, і коли всі умови будуть дотримані, - наголошується в інформації.

Нагадаємо, Польща знову вимагатиме від ЄС скасування "транспортного безвізу" для України - Моравецький

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next