Столтенберг заявив, що НАТО не планує відправляти війська в Україну

Столтенберг заявив, що НАТО не планує відправляти війська в Україну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує відправляти війська в Україну на тлі повідомлень про те, що деякі західні країни можуть розглянути можливість введення військ.

Про це він сказав АР.

Столтенберг зазначив, що союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні.

Ми робимо це з 2014 року і посилили підтримку після повномасштабного вторгнення (Росії – ред.). Але в НАТО немає планів розміщувати свої війська на території України, - наголосив він.

Генсек НАТО назвав вторгнення Росії в Україну «агресивною війною, яка грубо порушує міжнародне право». За міжнародним правом, Україна має право на самооборону, а «ми маємо право підтримати їх у відстоюванні цього права», додав він.

НАТО надає Україні лише нелетальну допомогу і підтримку, таку як медикаменти, обмундирування і зимове спорядження, але деякі члени Альянсу надсилають зброю і боєприпаси на двосторонній основі або групами.

Будь-яке рішення про відправку військ потребує одностайної підтримки всіх країн-членів Альянсу.

Нагадаємо, ЄС планує створити для України спецфонд з розробки дронів та штучного інтелекту - Боррель

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
Loading...
Load next