Формула миру убезпечить світ від тиранії в майбутньому - Єрмак

Формула миру убезпечить світ від тиранії в майбутньому - Єрмак

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак переконаний, що імплементація української Формули миру стане фундаментом, який дасть змогу зупинити тиранію у світі в майбутньому.

Як повідомляють в ОП, про це Єрмак заявив під час виступу в Інституті миру США, подякувавши всім партнерам, які підтримують Україну у війні з російським агресором.

Уже 649 днів Україна бореться за свою свободу. Ми зірвали плани російського бліцкригу. Ми вистояли. Українці надзвичайно вдячні всім, хто допоміг нам залишитися суверенною та незалежною державою, – сказав керівник ОП.

Він наголосив, що сьогодні Росія роздмухує конфлікти в різних країнах і провокує нові світові кризи. Тож цьому потрібно запобігти.

Треба лікувати хворобу, а не її симптоми. Переговори з терористами завжди закінчуються лише крихким перемир’ям. Ключ до миру – у позбавленні сил їхніх ляльководів, – переконаний керівник Офісу Глави держави.

Єрмак акцентував, що Формула миру, яку представив Президент Володимир Зеленський на саміті G20 на Балі, пропонує комплексну відповідь на безпекові виклики, перед якими стоїть людство.

Вона повертає у світ справедливість. Це українська формула, але співавторами плану миру на її основі мають стати всі. Ми перетворюємо добру волю на добру дію, – сказав він.

Керівник ОП зазначив, що кількість учасників зустрічей дипломатичних представників, на яких обговорюють механізми імплементації Формули миру, постійно збільшується, і до останньої такої зустрічі долучилися 86 дипломатів. Єрмак наголосив, що на зустрічах радників із національної безпеки та зовнішньої політики фіналізуються механізми імплементації Формули.

З кожною наступною зустріччю ми стаємо сильнішими. Все досяжнішим стає Глобальний саміт миру – зібрання лідерів світу, відданих якомога швидшому встановленню справедливого, тривалого та всеосяжного миру. І ми віримо, що цей саміт відбудеться вже незабаром, – сказав він.

Окрім того, керівник Офісу Президента наголосив, що Україна прагне виправити систему міжнародних відносин і змусити її працювати на основі верховенства права.

Формула миру вже стала міжнародною екосистемою. Нині це цілісна структура, елементи якої тісно взаємопов’язані. Це каркас, на який нанизуються виконавчі механізми. Справедливий, всеосяжний і тривкий мир можливий лише як наслідок колективної волі та колективних дій. Відповідальні держави, які поважають міжнародне право, повинні залишатися єдиними й відданими справі порятунку світу. Запобігти війні можна лише шляхом надання Україні надійних багатосторонніх гарантій безпеки, – переконаний Єрмак.

Він зазначив, що імплементація Формула миру стане фундаментом, який дасть змогу зупинити тиранію в майбутньому.

Нагадаємо, Відправлення до рф майже 3500 дронів: фінська митниця підозрює дві компанії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
З безпілотниками і "диверсантами": окупанти готують провокацію з обстрілами цивільних З безпілотниками і "диверсантами": окупанти готують провокацію з обстрілами цивільних
Російські окупанти 20 лютого готуються здійснити чергову провокацію. Під час неї може постраждати цивільне населення.
З України намагалися нелегально вивезти найдорожчий метал у світі З України намагалися нелегально вивезти найдорожчий метал у світі
Двоє людей намагалися вивезти його в одну із сусідніх країн.
Loading...
Load next