Зеленський зустрівся з керівниками оборонних компаній США

Зеленський зустрівся з керівниками оборонних компаній США

У ході робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками оборонних компаній цієї країни.

Про це повідомив Президент України.

Провів важливу та плідну зустріч із керівниками оборонних компаній США. Я вдячний усім робітникам, інженерам, кожному й кожній, хто працює в американських оборонних компаніях, і партнерам які виготовляють зброю, що рятує українців і допомагає нашій армії захищати країну. Це люди, які зробили дуже багато для України, - зазначив Зеленський.  

Зеленський високо оцінив участь цих компаній в українсько-американській конференції оборонних індустрій минулого тижня.

Хочу подякувати всім вам, а також вашим партнерам. Крім того, хочу сказати дещо важливе вашим працівникам: ви дуже багато зробили для України. Без таких людей, як ви, ми не змогли б упоратися й захистити нашу землю, – сказав Президент.

Він розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі, який розміщуватиметься на території України, оскільки наша країна має багато практичного досвіду, набутого через війну.

За словами Зеленського, для реалізації цієї ідеї наша держава готова дуже швидко ухвалювати всі необхідні рішення, спрощувати бюрократичні процедури, а також робити замовлення: "Ми готові вирішувати швидко, і вже почали це робити, бо в нас немає іншого шляху змінювати систему, тому що в нас війна".

Президент наголосив, що Україна готова й вироблятиме більше боєприпасів та військової техніки, однак їй потрібна підтримка з боку таких потужних компаній. Зокрема, йдеться про спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку наших оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Крім того, Зеленський відзначив важливість креативного та інноваційного підходу в оборонній індустрії, прикладом чого є проєкти в межах FrankenSAM, які дали змогу інтегрувати сучасні західні та старі радянські технологічні рішення для досягнення швидкого результату в захисті українських міст і життів наших громадян.

Нагадаємо, У головному військовому госпіталі Москви відмовляються приймати нових пацієнтів — партизани

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next