Росія намагатиметься вплинути на вибори в країнах ЄС - канадська розвідка

Росія намагатиметься вплинути на вибори в країнах ЄС - канадська розвідка

Пов’язані із Росією хакери намагатимуться вплинути на результати виборів, які пройдуть цього й наступного років у державах ЄС.

Про це йдеться у звіті Центру з безпеки комунікацій.

Європейські вибори в 2023 та 2024 роках можуть стати мішенню для Росії з огляду на важливість європейської військової та економічної підтримки для України, - наголошується у документі.

Зазначається, що саме Китай та Росія чинять більшість підтримуваних державою еібератак проти виборчих систем й процесів у світі.

Зловмисні кібернетичні дії, організаторів яких вдалося встановити, з високою ймовірністю покликані вплинути на вибори задля досягнення стратегічних цілей у геополітичних регіонах, що становлять інтерес для Росії та Китаю, - переконані в розвідці.

У окремих випадках “кібернетична діяльність - політично мотивована й направлена на демократичні процеси певної країни”. “Для прикладу, пов’язані із державою проросійські кіберзлочинці спрямовували свої дії проти виборів у державах, які надавали підтримку Україні”, - стверджується у документі.

Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next