Литва передала Україні нову партію військової допомоги

Литва передала Україні нову партію військової допомоги

Міноборони Литви повідомило про передачу Україні нової партії військової допомоги.

Про це повідомляє у пресслужбі відомства.

Литовська армія доставила в Україну кілька мільйонів патронів та кілька тисяч боєприпасів для переносних протитанкових гранатометів малої дальності. А також – близько тисячі розкладних ліжок.

Ми чуємо нагальні запити України і продовжуємо нашу підтримку відповідно до висловлених потреб. Ми активно заохочуємо наших союзників робити те саме, – заявив міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Окрім постійної передачі військової техніки та спорядження, Литва також активно тренує українських солдатів, забезпечує лікування та реабілітацію українців, готує експертні консультації, виділяє кошти до міжнародних фондів підтримки України.

Литва вже розробила довгостроковий план підтримки. На 2024-2026 роки передбачено новий пакет військової підтримки України на 200 мільйонів євро.

Нагадаємо, Литва відремонтувала для України перші "леопарди"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Представники БФ «Відкриті очі» спільно з ОВА передали нашим захисникам комплекти літньої форми Представники БФ «Відкриті очі» спільно з ОВА передали нашим захисникам комплекти літньої форми
На проспекті Свободи не розминулися 2 автівки, а під час спілкування з винуватцем аварії правоохоронці помітили в нього ознаки алкосп’яніння
Loading...
Load next