Україна розпочне роботу з Єврокомісією щодо оцінки держсистеми

Україна розпочне роботу з Єврокомісією щодо оцінки держсистеми

Україна розпочне переговори з Європейською комісією щодо сканування державної системи та її готовності до вступу у Європейський Союз вже наступного тижня.

Про це сказала віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в етері телемаратону «Єдині новини».

Вона розповіла, що робота України у підготовці до перемовин про вступ до ЄС вже запланована на найближчі три місяці.

Ми будемо готувати переговорні рамки, будемо готуватись до перемовин, формувати команди — цей процес початий відсьогодні, — наголосила Стефанішина.

Віцепремʼєрка розповіла, що за останні 10 років інтеграції у європейський ринок Україна запровадила майже 1500 актів та стандартів ЄС, а для того, щоб підготуватися до членства потрібно щонайменше 3 тисячі стандартів у різних сферах.

Я можу сьогодні сказати, що найбільший політичний барʼєр — реформи у сфері верховенства права — ми вже подолали і перед нами лежить шлях до імплементації всіх тих змін, які стосуються судів, антикорупційних органів і блоку, який стосуються прав людини, — додала посадовиця. 

Нагадаємо, В Україна прогнозують мокрий сніг і дощі, вдень - плюсова температура

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ
Бойовики хотіли домогтися офіційного визнання від влади України. Таким чином операція щодо евакуації громадян з Афганістану тривала тиждень.
У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі
Учасникам Тристоронньої контактної групи за 6 годин переговорів так і не вдалось домовитись про так зване "великоднє перемир'я" на Донбасі.
Loading...
Load next