Україна може стати членом ЄС до 2030 року

Україна може стати членом ЄС до 2030 року

Про це заявив член Ради Безпеки Київського безпекового форуму, депутат Європейського парламенту, Прем’єр-міністр Литви у 1999-2000 та 2008-12 роках Андріус Кубіліус.

Таку думку він висловив під час онлайн-дискусії КБФ.

Перед самітом лідерів ЄС ми ухвалили резолюцію у Європейському парламенті, в якій звернулись із проханням винести позитивне рішення. Всі процедури можуть бути завершені до закінчення цього десятиріччя. Я сподіваюсь, що так воно і буде, - наголосив він.

Андріус Кубіліус розповів про досвід країн Балтії, які пройшли цей шлях наприкінці 90-х - початку 2000-х років, зазначивши, що цей процес не був легким.

Переговори не будуть легкими. Я пам’ятаю, як це було у нашій країні, але сподіваюсь, що Європейський Союз зможе подолати свої проблеми і виклики і ЄС зможе повернутися до амбіційного розширення, як це було в кінці 90-х з країнами Балтії, - заявив Кубіліус.

Парламентар наголосив, що членство України в ЄС потрібно не лише самій Україні, але і всьому Європейському Союзу.

Він також висловив розчарування, що країни ЄС поки не ухвалили рішення про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 50 млрд євро через вето, яке наклав президент Угорщини Віктор Орбан.

Втім, окрім цих коштів, за його словами, Україна потребує збільшення і воєнної допомоги.

Ми дивимось на цифри, скільки Росія витрачає на воєнні потреби цього року. З публічних джерел ми знаємо, що ця сума становить понад 100 млрд доларів. Європейський Союз надає Україні 40 млрд. Разом із залученням допомоги Сполучених Штатів, ця допомога становитиме близько 80 млрд євро. І це означає, що ми забезпечуємо, аби Україна не програла війну, але не даємо достатньої підтримки, щоб Україна перемогла у цій війні, - сказав він.

Саме в цьому я вбачаю велику потребу змінити цю ситуацію з боку Заходу і ухвалити чітке рішення: якщо наша ціль і наше завдання забезпечити перемогу України у цій війні, а Росії – поразку, ми повинні надати Україні відповідну допомогу, і я сподіваюсь, що це буде зроблено, - резюмував Андріус Кубіліус.

Нагадаємо, Помер правлячий емір Кувейту

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео) На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео)
Українські прикордонники викрили схему незаконної міграції, учасники якої переправляли через кордон в Україну, а згодом у ЄС вихідці з Південної Азії.
Loading...
Load next