Добровільна репатріація мігрантів: Мелоні та Сунак погодили спільний проєкт

Добровільна репатріація мігрантів: Мелоні та Сунак погодили спільний проєкт

Прем'єр-міністри Італії Джорджа Мелоні та Великої Британії Ріші Сунак домовилися вирішити проблему нелегальної міграції до Європи, пообіцявши посилити співпрацю в боротьбі з торгівлею людьми.

Про це повідомляє офіс очильниці італійського уряду, передає ANSA.

Згідно із заявою, обидва лідери домовилися про спільне фінансування початкового італійсько-британського проєкту допомоги добровільній репатріації до країн походження, розробленого Міжнародною організацією з міграції для мігрантів, які застрягли в Тунісі.

Погодившись з необхідністю більш структурованої боротьби з нелегальною імміграцією в Європу, лідери домовилися про подальшу активізацію співпраці між трьома країнами в боротьбі з торгівлею людьми, – йдеться в повідомленні.

До Мелоні та Сунака також приєднався їхній албанський колега Еді Рама, який розглядається як ключовий союзник у зусиллях з управління прибуттям мігрантів з Північної Африки до європейського узбережжя.

Сторони також торкнулася основних міжнародних питань, починаючи з повномасштабного російського вторгнення в Україну та кризи на Близькому Сході.

Нагадаємо, Україна може стати членом ЄС до 2030 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next