Україна отримає 50 «швидких» від ОАЕ

Україна отримає 50 «швидких» від ОАЕ

Уряд Обʼєднаних Арабських Еміратів, з яким Фундація Олени Зеленської має успішний досвід реалізації гуманітарних проєктів, передає Україні 50 автомобілів швидкої допомоги, аби підтримати медичну інфраструктуру країни. Передача відбувається за сприяння посольства України в ОАЕ.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Отримувачем «швидких» є Міністерство охорони здоров’я України, яке здійснює подальший розподіл у ті регіони, які найбільше потребують спеціального транспорту для медичної евакуації та надання допомоги.

Сьогодні перша партія із 14 автомобілів швидкої допомоги вже доставлена в Україну.

Кожен автомобіль укомплектований усім необхідним для надання екстреної медичної допомоги, аби зберегти життя людям.

Дуже часто наша медична інфраструктура стає прицільною мішенню для ворога. Понад 480 “швидких” наразі пошкоджено, зруйновано або захоплено. Саме тому регулярне поповнення автопарків “екстренки” є дуже важливим для того, аби вчасно надавати людям медичну допомогу. Дякую фундації, особисто першій леді Олені Зеленській та уряду ОАЕ за активну залученість та допомогу. Передані «швидкі» облаштовані кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. У них можна рятувати людину у разі кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, здійснювати загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран. Це саме те, що потрібно нашим медикам в тих складних умовах, в яких перебуває Україна, – зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Лікарі часто вимушені надавати екстрену допомогу під обстрілами, ризикуючи власним життям та здоров’ям. Передані авто швидкої допомоги дозволять евакуювати людей близько зони бойових дій та, сподіваюся, врятувати тисячі життів, – говорить директорка фундації Ніна Горбачова.

Нагадаємо, Ми змогли повністю позбутися залежності від російського газу ‒ Прем’єр Чехії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
З України намагались незаконно вивезти понад 12 кг бурштину до ОАЕ та Катару (фото) З України намагались незаконно вивезти понад 12 кг бурштину до ОАЕ та Катару (фото)
Українські прикордонники викрили схему незаконного вивезення велетенських брил бурштину з України в ОАЕ і Катар.
"Оголені" українки розповіли, чому в ОАЕ не затримали росіянок "Оголені" українки розповіли, чому в ОАЕ не затримали росіянок
Українські дівчата, які брали участь в оголеній фотосесії і яких через це посадили на 10 днів в ОАЕ, розповіли чому їхніх "спільниць" росіянок не затримали.
Затриманих в ОАЕ оголених дівчат депортували в Україну Затриманих в ОАЕ оголених дівчат депортували в Україну
Дівчата відсиділи 10 днів у дубайській в'язниці та після цього місцева влада депортувала їх додому. Ще одну українку депортують, коли вона вилікується від COVID-19.
Loading...
Load next