Генерал Ходжес назвав винних у невдалому контрнаступі ЗСУ влітку

Генерал Ходжес назвав винних у невдалому контрнаступі ЗСУ влітку

Невдача контрнаступу ЗСУ влітку є провиною західних союзників Києва, а не українського командування чи політичного керівництва.

Про це повідомив екскомандувач військами США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес в інтерв’ю Silicon Curtain.

Звісно ж, я був розчарований тим, що український контрнаступ не призвів до тих результатів, на які ми всі сподівалися і які я прогнозував. Це ми, Захід, зазнали невдачі, а не Україна зазнала невдачі, — наголосив він.

Генерал звинуватив західних партнерів в тому, що вони не змогли забезпечити українську армію всім необхідним для такої широкомасштабної операції, зокрема військово-повітряними потужностями і високоточною зброєю для ударів по російських тилах.

На його думку, невдача контрнаступу продовжила війну щонайменше на рік. Втім, він наголошує, що це далеко не поразка України.

Росія намагається завоювати Україну з 2014 року, але з усіма своїми можливостями вона досягла контролю лише над 17% території, втративши водночас понад 300 тисяч осіб, значну частину озброєнь і домінування флоту в Чорному морі, — підкреслив Ходжес і попередив, що події в Конгресі США надихають Кремль продовжувати війну.

Нагадаємо, Окупанти підтвердили, що навмисно використовують хімічну зброю проти ЗСУ - ISW

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next