На українському кордоні зафіксували пік пасажиропотоку

На українському кордоні зафіксували пік пасажиропотоку

23 грудня, державний кордон України перетнула понад 141 тисяча осіб.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За передріздвяний тиждень український кордон перетнули понад 750 тис. осіб, з яких більшість – майже 394 тис. осіб – на в’їзд в Україну. Найбільше охочих перетнути кордон зафіксовано у передріздвяну суботу. Загалом 23 грудня державний кордон перетнуло більш як 141,5 тисячі осіб, при цьому майже 80 тис. осіб – на українсько-польській ділянці, - ідеться у повідомленні.

Як зазначили у ДПСУ, це один з найвищих показників пасажиропотоку через державний кордон після початку повномасштабного російського вторгнення. Для прикладу, у 2022 році за добу перед Святвечором держкордон перетнуло на 19,2 тис. осіб менше.

У ДПСУ уточнили, що безпосередньо напередодні Різдва пасажиропотік скоротився, але все ще залишається високим. Так, 24 грудня на кордоні було оформлено понад 111 тисяч осіб, з яких понад 66 тисяч – на в’їзд.

Зважаючи, що зараз в багатьох країнах, де тимчасово проживають українці, тривають різдвяно-новорічні канікули, кількість людей, які перетинають кордон, може залишатися високою, - підкреслили прикордонники.

Найбільший пасажиропотік фіксують у пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

У ДПСУ рекомендують мандрівникам, за можливості, прокладати маршрути через пункти пропуску, які менше завантажені.

Наявність черг перед пунктами пропуску можна відстежувати на сторінці Держприкордонслужби у Телеграмі, сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Фейсбуці, а також на ресурсах, де висвітлюється відповідна інформація на території суміжних країн.

Нагадаємо, Україна отримала $1,34 мільярда за проєктом Світового банку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео) На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео)
Учора, 23-річний мешканець Чернівецької області намагався перетнути кордон із набитим сигаретами тортом "Наполеон".
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
Loading...
Load next