У Литві готові відправити війська в Індо-Тихоокеанський регіон

У Литві готові відправити війська в Індо-Тихоокеанський регіон

Затверджений Сеймом Литви мандат міжнародних місій на 2024 рік передбачає можливість відправки військовослужбовців в Індо-Тихоокеанський регіон.

Про це заявив міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє LRT.

За його словами, Вільнюс ухвалив таке рішення тому, що його стратегічні партнери приділяють цьому регіону дедалі більше уваги. У затвердженій Сеймом резолюції загалом згадуються 13 міжнародних операцій.

Для реалізації цих цілей Державна рада оборони погодилася на участь Литви в союзницьких операціях у регіоні, відправку туди до 10 солдатів та цивільних службовців системи національної оборони, – сказав Ландсбергіс.

Ще в липні уряд затвердив стратегічні напрямки в Індо-Тихоокеанському регіоні, нагадав він, якими передбачено "зміцнення всебічного співробітництва Литви з вищезазначеним регіоном, сприяння збереженню міжнародного порядку, підвищення помітності системи національної оборони в регіоні, а також сприяння розвитку регіональних можливостей та боротьбі із загрозами".

З таким мандатом Литва буде готова взяти участь у діях міжнародного співтовариства, що вже проводяться, або в можливих нових операціях у регіоні, – зазначив Ландсбергіс.

Він також додав, що Литва з 2024 року збільшує з 60 до 100 осіб максимально дозволену кількість литовських військовослужбовців та цивільних службовців військової системи, які братимуть участь у військово-навчальній операції з метою підготовки Збройних сил України.

Нагадаємо, Україна отримала $1,34 мільярда за проєктом Світового банку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next