В Естонії за два роки пройшли навчання 1300 українських військових

В Естонії за два роки пройшли навчання 1300 українських військових

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року в Естонії підготували понад 1300 українських військовослужбовців.

Про це повідомляє ERR.

Прессекретар Міністерства оборони Естонії Роланд Муроф зазначив, що переважно українських військових навчали базовій підготовці, а також займались підготовкою артилеристів, снайперів і кібервійськ.

За словами пресофіцера Генерального штабу сил оборони Естонії Тааві Лаазіка, під час організації навчання українців враховувалися навчальні програми підрозділів естонських сил оборони.

У навчанні українців беруть участь інструктори з різних підрозділів сил оборони. Безумовно, це означає певні додаткові заходи і зусилля, але допомога українцям безпосередньо не вплинула на організацію навчання в силах оборони, ‒ наголосив Лаазік.

При цьому він зазначив, що навчання українців приносить користь і силам оборони Естонії.

Сили оборони уважно стежать за подіями в Україні, зворотній зв'язок і досвід також збирають від українських підрозділів і солдатів, які проходять тут навчання. Цю інформацію аналізують і використовують у нашому власному навчанні та розвитку наших можливостей, ‒ сказав Лаазік.

За словами Мурофа, витрати на навчання українських військових покриваються як на двосторонній основі, так і в рамках місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні EUMAM.

Ми подали заявку на часткове відшкодування витрат від Європейського Союзу, але поки що жодних виплат не було, ‒ додав він.

У Міністерстві оборони і силах оборони Естонії зауважили, що не можуть розкривати деталі навчання українців і його вартість.

Нагадаємо, РФ проведе неформальне засідання Радбезу ООН, щоб озвучити "свіжі ідеї" щодо війни – ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next