Влада планує зберегти доплати військовим на рівні 2023 року

Влада планує зберегти доплати військовим на рівні 2023 року

Уряд планує зберегти доплати військовим у розмірі 30 та 100 тисяч гривень впродовж періоду дії воєнного стану.

Про це заступник міністра оборони України Юрій Джигир сказав в інтерв’ю ВВС Україна.

На виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень. Щодо доплат у розмірі 30 та 100 тисяч гривень, уряд планує зберегти ці виплати протягом періоду дії воєнного стану, як це передбачено постановою Кабміну № 168, - пояснив заступник міністра.

Однак при цьому він додав, що важливо враховувати динаміку фронту та ймовірне зростання потреб ЗСУ. Якщо зросте інтенсивність боїв чи збільшиться кількість військових, потрібно буде збільшувати фінансування та змінювати бюджет, спрогнозувати такі зміни зараз складно, пояснив Джигир.

Наш оборонний бюджет закладено в умовах найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової. На полі бою ведеться постійна запекла боротьба, тож вірогідність збільшення інтенсивності бойових дій існує щодня. Це слід враховувати, як і можливе зростання чисельності армії, яку треба буде своєчасно забезпечувати, - додав він.

За словами заступника міністра, фінансування оборонного відомства в наступному році порівняно з довоєнним періодом збільшують у 10 разів. Видатки у 2024 році становитимуть рекордні 1 трильйон 164 млрд гривень.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 49 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото) На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото)
Сьогодні на Донбасі загинув 37-річний боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" Дмитро Товчигречка. Чоловік призвався на службу у січні 2021 року, це була його перша ротація.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next