Міненерго доручило енергокомпаніям провести перевірку правомірності надання бронювань військовозобов’язаним працівникам

Міненерго доручило енергокомпаніям провести перевірку правомірності надання бронювань військовозобов’язаним працівникам

Через виявлене зловживання Міністерство енергетики доручило енергетичним компаніям перевірити правомірність надання броні військовозобов'язаним працівникам.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Міністерство енергетики України видало доручення про необхідність проведення перевірок надання броні (тимчасової відстрочки від мобілізації) працівникам енергетичних компаній. Причиною такого рішення став виявлений факт зловживання своїми службовими повноваженнями колишнім радником міністра енергетики, - йдеться у повідомленні.

Так, керівництво АТ "Українські розподільні мережі" виявило, що Черкасиобленерго прийняло на роботу на посаду заступника начальника центральної служби приладів обліку та метрології колишнього радника міністра енергетики.

Згодом цей працівник ініціював видання наказу про запровадження дистанційної роботи. У результаті з квітня по грудень працівник не виконував своїх обов'язків, хоча отримував зарплату, а також отримав тимчасову відстрочку від мобілізації, яка надається працівникам критично важливих для функціонування держави компаній та підприємств.

Зазначається, що АТ "Українські розподільні мережі" спрямувало звернення до прокуратури після виявленого зловживання.

Міненерго додає, що цей інцидент не характеризує всіх енергетиків країни, чимало з яких зараз боронять державу в лавах ЗСУ, а інші тримають цілодобово виконують свою надскладну роботу. Однак для запобігання маніпуляціям, зловживанням та для об’єктивної перевірки фактів видачі бронювань, міністерство доручило всім енергетичним компаніям країни провести перевірки бронювання.

Нагадаємо, Окупанти змінюють тактику масованих обстрілів України - британська розвідка

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next