У Польщі не виключають, що інцидент із російською ракетою міг бути провокацією Кремля

У Польщі не виключають, що інцидент із російською ракетою міг бути провокацією Кремля

Порушення російською ракетою повітряного простору Польщі, що сталося під час масованого обстрілу Росією території України 29 грудня, могло бути свідомою провокацією Кремля.

Про це повідомив голова Бюро національної безпеки Польщі (BBN) Яцек Сєвєра в ефірі TVN24, передає  BBN.

Ми маємо достатньо інформації, щоб стверджувати: ракета, яка порушила повітряний простір Польщі, походила з російських систем. Важко припустити, що порушення кордону аж на 40 км було випадковим. Я не виключаю російської провокації, цього не виключають і наші союзники, - цитує Сєвєру BBN.

За його словами: "Кремль усвідомлює, що до влади в Польщі прийшла нова адміністрація, яка не керувала країною вісім років і перебуває на етапі вивчення своїх обов’язків щодо політичного управління і контролю над армією".

Голова BBN зазначив, що при владі зараз перебувають інші люди. Відтак, “ризик тестування нової влади є високим”. У цьому контексті він наголосив на необхідності подальшого вдосконалення процедур щодо організації системи управління і командування польською армією у мирний час.

Нагадаємо, РФ офіційно повідомила Естонії про закриття КПП на кордоні на 2 роки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші
На щастя, обійшлося без втрат з української сторони.
Окупанти обстріляли пункт пропуску "Гнутове": від поранення військового ЗСУ врятував особистий жетон Окупанти обстріляли пункт пропуску "Гнутове": від поранення військового ЗСУ врятував особистий жетон
Такі злочинні дії російських окупантів вчергове підтверджують, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та відверто нехтує вимогами Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.
Loading...
Load next