"Відкати" за перемогу у тендерах: викрито посадовця міськради на Одещині

"Відкати" за перемогу у тендерах: викрито посадовця міськради на Одещині

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури заступнику міського голови-начальнику управління житлово-комунального господарства однієї з міськрад на Одещині повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний налагодив протиправну схему з систематичного одержання хабарів від суб’єктів господарювання за перемогу в тендерах та укладення договорів на виконання будівельних робіт. Розмір «відкату» складав 10% від суми договору. 

Правоохоронці затримали посадовця біля приміщення міськради одразу після одержання 51 тис грн від підрядника за проведення ремонтних робіт у приміщенні мобілізаційного відділу виконкому. Під час проведення обшуків за місцем роботи та вдома виявлено та вилучено кошти в національній та іноземній валюті, їх походження встановлюється.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, В Україні за ухилення від мобілізації відкрито 9 тис. кримінальних справ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У санаторії на Одещині отруїлось 30 дітей: МОЗ назвало причину масового отруєння У санаторії на Одещині отруїлось 30 дітей: МОЗ назвало причину масового отруєння
Масове отруєння дітей зафіксували у санаторії в селищі Сергіївка в Одеської області. Минулого тижня у цьому ж закладі напередодні змагань отруїлися шестеро дітей віком від 8 до 10 років.
У оздоровчому таборі на Одещині отруїлися шестеро дітей У оздоровчому таборі на Одещині отруїлися шестеро дітей
В таборі на Одещині напередодні змагань отруїлися шестеро дітей віком від 8 до 10 років. Діти харчувались в їдальні на території закладу, однак згодом вони потрапили до лікарні із харчовим отруєнням та інтоксикацією.
Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото) Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото)
Учора, 14 травня, близько 16 години зникла 4-річна дитина Аміна Витичак. Поліція разом із родичами шукала дитину усю ніч, однак врятовану дівчинку можуть забрати у батьків разом і з ще двома дітьми.
Loading...
Load next