Кабмін затвердив порядок формування фондів житла для переселенців

Кабмін затвердив порядок формування фондів житла для переселенців

Кабінет Міністрів затвердив порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кабмін вніс зміни до Постанови від 29.04.2022 № 495, якою затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, - йдеться у повідомленні.

Ухваленими змінами доповнено новими категоріями перелік пріоритетності надання тимчасового житла ВПО.

Уточнюється, що відтепер у перелік також входитимуть сім’ї військовослужбовців з-поміж внутрішньо переміщених осіб, ВПО, які повторно перемістилися через збройну агресію РФ, а також ВПО з-поміж мешканців відповідної територіальної громади, яка здійснює забезпечення житловими приміщеннями із фонду, житло яких було зруйноване.

Водночас документом розширено можливості фінансування органами місцевого самоврядування (ОМС) фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО, поза межами їхньої юрисдикції.

Тобто ОМС тих територій, із яких перемістилися ВПО, зможуть брати участь у розподілі житлового фонду у приймаючих громадах, - пояснюють у Міністерстві.

Окрім того, відтепер ВПО можуть стати на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, навіть за відсутності такого фонду на момент їхнього звернення.

Відповідний документ розробило Мінреінтеграції, напрацьовано за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Очікується, що ухвалення такого рішення сприятиме ефективному обліку та наданню житла для тимчасового проживання внутрішніх переселенців.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" вийшла на довоєнні показники пасажироперевезень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Loading...
Load next